Informasjon

Min side
Tid
Torsdag 3. oktober 2019 kl. 09.00 - 13.00
Påmeldingsfrist
Tirsdag 1. oktober 2019 kl. 10.00

«Tid er penger», heter det. Men suksess måles ikke bare i kroner og øre. Tid handler også om å vise interesse, være tilstede og er viktig for relasjonene våre. Har du råd til å la være?

For fjerde år på rad inviterer Bergen Næringsråd og NAV Arbeidslivssenter Vestland til et seminar i anledning Verdensdagen for psykisk helse. I år får du blant annet møte Thomas Hylland Eriksen. Den kjente sosialantropologen forsker blant annet på hva som skjer når ting bare går raskere og raskere. Tid bør stå øverst på alles ønskeliste i et hektisk informasjonssamfunn, mener han.

LES MER OM PROGRAMMET

MELD DEG PÅ HER

Seminaret arrangeres i samarbeid med:

    

Informasjon

Min side
Tid
Torsdag 3. oktober 2019 kl. 09.00 - 13.00
Påmeldingsfrist
Tirsdag 1. oktober 2019 kl. 10.00

Aktiviteten er ferdig og det er ikke mulig å melde seg på lenger.

 • 08:30

  Registrering

 • 09.00

  Øyvind Urdal

  Direktør ved NAV Arbeidslivssenter

  NAV Arbeidslivssenter er et av statens virkemiddel for et inkluderende arbeidsliv. NAV Arbeidslivssenter Vestland bistår partene i arbeidslivet og den enkelte virksomhet med tiltak som styrker arbeidsmiljøet, forebygger sykefravær og frafall og utvikler en mer inkluderende arbeidsplass.

 • Thomas Hylland Eriksen

  Professor ved Universitetet i Oslo

  Thomas Hylland Eriksen er sosialantropolog, forfatter og prisbelønnet kunnskapsformidler. Den kjente sosialantropologen forsker blant annet på hva som skjer når ting bare går raskere og raskere. Tid bør stå øverst på alles ønskeliste i et hektisk informasjonssamfunn, mener han.

 • Stine Fiksdal

  Leder for kunde i Sbanken

  Stine Fiksdal er utdannet innenfor bedriftsøkonomi, organisasjon og ledelse, og jobber i dag som leder for kunde i Sbanken. Hun har tidligere vært salgsdirektør i Tryg. Fiksdal mener ingen kan være på topp hele tiden.

 • 10:00

  PAUSE

 • 10:15

  Tone Rose Bratland

  Musiker

  Tone Rose Bratland er artist og bruker sine erfaringer til å gi andre innsikt og forståelse. Hun bærer selv en historie med overgrep og traumer og er åpen om dette. Hun bruker livet og musikken sin til å skape åpenhet og håp. En av sangene hennes heter «Til alle ingen ser» og formidler mye av hjerte hun har for mennesker som av ulike grunner falt utenfor.

  «Musikk helbreder hjertet og åpenhet forebygger ensomhet. Livet rammer alle, men Ingen er sterk før det blir trygt å være svak»

 • Marianne Misje og Ingrid Blø Olsen

  Psykologspesialist og psykolog ved Senter for jobbmestring

  Hvordan forstå vanlige psykiske helseplager og hvorfor fører de til så stort arbeidsfravær? Misje og Olsen gir arbeidsrettet kognitiv terapi ved Senter for jobbmestring i NAV. Senter for jobbmestring hjelper folk med angst og depresjon tilbake i jobb.

 • Morten Birkeland Nielsen

  Forsker ved Statens Arbeidsmiljøinstitutt

  Hvordan kan det psykososiale arbeidsmiljø påvirke ansattes psykiske helse? Nielsens forskningsfelt er arbeidsmiljø og helse med særlig fokus på mobbing, trakassering, ledelse og sikkerhet. Han har publisert mer enn 100 vitenskapelige artikler og bokkapitler knyttet til arbeidsmiljø. Han er også professor ved Institutt for samfunnspsykologi ved Universitetet i Bergen.

 • Paneldebatt

  • Thomas Hylland Eriksen
  • Morten Birkeland Nielsen

 • med

  • Marit Warncke, adm. dir. i Bergen Næringsråd

  Marit er utdannet psykolog ved UiB, og har tidligere jobbet som seniorforsker og som rådgiver innen krisepsykologi- og beredskapsledelse. Hun har lang erfaring på toppledernivå. Før hun kom til Bergen Næringsråd var hun direktør i Falck Nutec. 

 • og

  • Magdalena Krossgått, rådgiver med brukererfaring ved Nav Arbeidslivssenter Vestland

  I 2006 var Magdalena deltaker i MB-programmet – medarbeider med brukererfaring, noe som bidro til at hun returnerte til arbeidslivet etter mange år som uføretrygdet på grunn av psykiske helseproblemer. Hun har jobbet i NAV i over ti år og jobber mye med holdningsskapende arbeid, i form av kurs, undervisning, rådgivning og veiledning.  

  Magdalenas viktigste rolle i jobben som medarbeider med brukererfaring er å formidle håp til andre som sliter med psykiske helseproblemer, om at det er fullt mulig å komme seg tilbake i jobb selv om man har vært alvorlig psykisk syk.

 • 12:00

  LUNSJ

Kontakt

{{ forms.contact.errors.get('name') }}
{{ forms.contact.errors.get('email') }}
{{ forms.contact.errors.get('message') }}
{{ forms.contact.errors.get('recaptcha_token') }}

Deltagere