#BNmøte

Informasjon
Min sideHvordan har brødrene Aspenes klart å starte opp og drive det som har blitt kalt en av Norges mest lønnsomme bedrifter? Hele Bergen har samlet seg bak bruktbutikken Loppeliten, men hva er drømmen for gründerne av butikken? Hvordan er det å gå fra å være Bybane-planlegger til å utvikle en algoritme som planlegger kollektivtransport over hele verden for deg? Og hvordan er det egentlig å være vekstskaper i Norge med internasjonal bakgrunn?
Endelig er vi tilbake med årets andre Vekstskaperne, og endelig er vi tilbake på Lille Ole Bull scene. Møt menneskene bak suksesshistoriene, og hør om både oppturer og nedturer. Hvordan klarer de å skape vekst og utvikling?
Espen Aspenes startet sammen med sin bror Alutec som produserer stilas og flytebrygger. På 20 år er resultatet over 600 millioner kroner i overskudd. Hanne Wollan & Andrea Nordvik startet Loppeliten, en ny unik bruktbutikk i Bergen. Kort tid etter mente politiet at bruktbutikken ikke er lovlig å drive i Bergen, mens man i andre kommuner får lov til å drive tilsvarende butikker. Hvordan er det å møte motgang så tidlig som gründere, og hva er drømmen for disse unge gründerne? Johan Haveland har ledet passasjertransport hos Bybanen, men i pandemien sluttet han i jobben og startet Asistobe – fremtidens kollektivplanlegging med bruk av AI. På få måneder har han gått fra bare seg selv til 14 ansatte. Sist, men ikke minst møter du Jimmy Chan fra Hong Kong som kom til Norge i 1989. Har drevet flere selskaper, og nå vokser Mandarinen Import og Engros til nye høyder.
NB: Det serveres enkel frokost fra kl. 08:00
LES MER OM PROGRAMMET HER
MELD DEG PÅ HER
Møtet er gratis og åpent for alle!
Møtet arrangeres i samarbeid med:
Møtet er gratis og åpent for alle!
* Ved avmelding senere enn 24 timer før møtestart, belastes man 250,-
Informasjon
Min sideAktiviteten er ferdig og det er ikke mulig å melde seg på lenger.
#BNmøte
-
08:00
Frokost og registrering
-
08:30
Velkommen til Vekstskaperne
-
Espen Aspenes, Alutec
Sammen med broren Knut-Jarle startet han stillasfabrikken Alutec i 1987. Siden har virksomheten blitt en kjempesuksess med base på Os. På 20 år har overskuddet pasert 600 millioner kroner, og Alutec blir sett på som et av Norges mest lønnsome virksomheter. Hva har vært suksessoppskriften til Alutec? Hva har vært oppturene, og hvordan har man håndtert nedturene?
-
Hanne Wollan & Andrea Nordvik, Loppeliten
Hanne Wollan og Andrea Nordvik er to jenter på 28 år fra Bergen. Hanne Wollan har tidligere bodd i Danmark sammen med sine to barn og fikk der kjennskap til «Børneloppene». Tilbake i Norge har hun gått sammen med grunderspiren Andrea startet det nye konseptet «Loppeliten»
Loppeliten er en ny måte å drive virksomhet på, hvor kundene er både selger og kjøper. Konseptet har blitt en solskinnshistorie og butikken har siden åpning 23. juli solgt brukt barneklær og utstyr for over 1 million kroner. Bra for både lommeboken og miljøet!
-
Jimmy Chan, Mandarinen Import & Engros
Jimmy Chan kom til Norge i 1989, og har siden drevet flere selskaper, blant annet en restaurant på Sletten Senter og Mandarinen Import og Engros. Han har en utdannelse innen hotell ledelse fra Les Roches i Sveits. Gjennom årene har Jimmy fått og løst mange utfordringer og problemer med kreative, men også tilfeldige, ideer og innovativ tenkning. Mandarinen Import & Engros er en av Norges ledende leverandører innen asiatiske matvareprodukter og annet utstyr til storhusholdning. I 2006 kom Norgesgruppen på eiersiden med 34%, og har siden hatt en flott omsetningsvekst.
-
Johan Haveland, Asistobe
Haveland har bred erfaring jobbet med data innen kollektivtransport, blant annet som prosjektleder ved innføringen av sanntids passasjerinformasjon for Skyss og som direktør for passasjertransport i Bybanen AS. Haveland var den første direktøren i VIS og en av de første ansatte i it's learning.. Som deltaker i kommunens arbeid med forlengelse av Bybanen nord og sør, så Haveland et behov for å lage bedre modeller for å forstå hvordan mennesker beveger seg. Han sluttet derfor i Bybanen AS og stiftet Asistobe AS. Asistobe bruker AI og maskinlæring til å optimalisere kollektivtransport, både for å redusere kostnader og tiltrekke flere passasjerer. Asistobe har vokst fra 3 til 20 ansatte det siste året og har kunder i bla. Norge, Storbritannia og Litauen.
-
10:00
Takk for i dag!