#BNmøte

Informasjon

Min side
Tid
Tirsdag 23. oktober 2018 kl. 12.00 - 15.00

AI (Artifcial Intelligence) er et moteord for mange, men hva er egentlig AI, og hvordan kan denne teknologien hjelpe oss å løse utfordringer i helsesektoren?

Kunstig intelligens kan være en nyttig teknologi i forebygging, diagnostisering, behandling og oppfølging av pasienter. Det viser erfaringer fra helsesektoren. Hvordan kan dette utvikles videre? Hva kan helsesektoren lære av andre bransjer?

Bli med på TekPRAT og møt helsepersonell, forskere, bedriftsledere og andre som er opptatt av morgendagens helsevesen!

MELD DEG PÅ HER

Seminaret arrangeres i samarbeid med:

#BNmøte

 • 11:30

  Registrering

 • 12:00

  Roboter i helsesektoren

  Dr. Roger Andrea Sørås, forsker ved Senter for teknologi og samfunn, NTNU

  Hvordan blir samfunnet påvirket av digitalisering, og hva skjer når roboter tar en større del av arbeidsoppgavene våre? Foredraget ser nærmere på sosiale roboter og hvordan bruk av teknologi kan utvikles i samarbeid med brukerne.

 • «Next best action» for de med symptomer på mentale plager?

  Jonny Klemetsen, CEO PsykTools

  PsykTools har gjennom tre år jobbet sammen med Helse Bergen og INTROMAT med å utvikle en plattform for trening og behandling av symptomer på mentale plager. Basert på AI-teknikker lages det modeller som skal hjelpe individet med å håndtere virkeligheten.

 • Å styre vindmøller med maskinlæring

  Anette Bergo, avdelingsleder Lyderhorn, Bouvet

  Gjennom det siste året har Bouvet Bergen jobbet for Kinect Energy Group for å bygge et system som bruker maskinlæring til å lære om vær, vind og prising i kraftmarkedet. Hva kan helsesektoren lære av det?

 • Å skape business med maskinlæring

  Julija Pauriene, Head of AI i AVO Consulting

  Finansbransjen leder an når det gjelder å ta i bruk dataanalyse og maskinlæring for å skape forretningsmessig verdi. Hva kan helsesektoren lære av fremgangen i finansbransjen? Er det mulig å bruke vellykkede maskinlæring prosjekter på tvers av bransjer?

 • Deep learning for segmentation of the brain

  Yngve Kvinnsland, Nordic Neurolab

  MR imaging of the brain can be used to explore many different aspects. Deep learning has the potential to reduce computing times to less than a minute, and thereby opening up for widespread use both in research and in a clinical setting.

 • AI – mulighetenes perspektiv i pasientens helsetjeneste

  Lasse Frantzen, Helsedirektoratet

  Hvordan kan AI realisere pasientens helsetjenester, underbygge pasienters egenmestring, gi en ny dimensjon for medisinsk avstandsoppfølging og utfordre dagens arbeidsfordeling og roller til spesialisthelsetjenesten, fastleger og kommunale helse- og omsorgstjenester?

 • 15:00

  Avslutning

Kontakt

{{ forms.contact.errors.get('name') }}
{{ forms.contact.errors.get('email') }}
{{ forms.contact.errors.get('message') }}
{{ forms.contact.errors.get('recaptcha_token') }}