#BNmøte

Informasjon

Min side
Tid
Onsdag 29. september 2021 kl. 17.00 - 18.30

Sverige har i flere år vært et av verdens beste land å drive innovasjon og startupselskaper fra. Sverige er rangert som nr. 5 på Bloombergs innovasjonsindeks. Norge er helt nede på 15. plass. Mens Sverige har Spotify, Skype, Klarna og Ericsson har vi et stykke å gå i Norge. 

Velkommen til after work-debatt med næringslivs-aktører og politikere hvor vi diskuterer hva som skal til for å få svenske tilstander på innovasjonssiden i Norge.

Rangering etter rangering slår «søta bror» Norge på innovasjonssiden:

  • Sverige har sjette flest «unicorn»-bedrifter i verden.
  • Av Global Stars er Sverige rangert som nr. 2 i verden på innovasjon, mens Norge ligger på 20. plass
  • StartupBlink rangerer Sverige som nr. 6 på ekosystem for startupselskaper i Verden. Norge er ikke rangert.

Mens man i Sverige har hatt lang tradisjon for å hjelpe gründere til å vokse, har det først i de senere årene blitt løftet opp som en problemstilling i Norge. Men hva skal egentlig til å for å komme ajour med svenskene?

Under denne after-worken får du treffe gründere, toppledere, investorer og politikere – som møtes til debatt om hvordan vi kan øke innovasjonstakten i Norge.

Du får blant annet treffe:

  • Håvard Myklebust er CEO i Fonn Group, leder to gründer-techselskaper og er i ferd med å starte et tredje. Han vet hva som skal til for å starte techselskaper i Norge.
  • Christina Moe Gjerde er Norgessjef i Svenske VOI, som er første europeiske el-scooteroperatør. Har kjent på kroppen hvordan det er å drive et techselskap i Sverige kontra Norge.
  • Olav Sandnes er konsernsjef for TV 2, et selskap som har startet opp flere mindre teknologiselskaper.
  • Terje Breivik er tidligere parlamentarisk leder for Venstre, og blir sett på som den mest profilerte gründerpolitikeren i Norge de seneste årene.

Flere navn vil bekreftes fortløpende!

Oppmøte i Atriet på Media City, ingen påmelding.

I samarbeid med: 

Kontakt

{{ forms.contact.errors.get('name') }}
{{ forms.contact.errors.get('email') }}
{{ forms.contact.errors.get('message') }}
{{ forms.contact.errors.get('recaptcha_token') }}