#BNmøte

 

Vi gleder oss til Arendalsuka, der Bergen Næringsråd igjen arrangerer interessante foredrag og debatter sammen med en rekke partnere. Denne gangen ombord eventyrlige "Vision of the Fjords" i Pollen. Bli med oss og opplev på nært hold hva de viktigste stemmene i politikk og næringsliv har å si!

 

 • NULLUTSLIPPSHAVN OG ØKT TRANSPORT - MED PRIVATE ELLER OFFENTLIGE EIERE?

  Tirsdag 16. august kl 12.30 - 14.00 på Vision of the Fjords

  Private havner spretter opp langs kysten, og gjerne med høyere ambisjoner enn de offentlige havnene, både på utslippsmål og på vekst og økt transport sjøveien.

  Bergen Næringsråd og Maritime Bergen spør hvordan dette er mulig, og er det en ønsket utvikling? Vi bruker Vestlandet som eksempel og presenterer case fra havnene Karmsund, Kildn (Askøy), Bergen og Florø.

  LES MER HER

 • HVORDAN TAR VI KVANTESPRANGET SOM TETTER EKSPORTGAPET?

  Tirsdag 16. august kl. 18.30 på Vision of the Fjords

  Den grønne omstillingen merkes på Vestlandet - det er her de store eksportmotorene ligger. Skal Norge lykkes må Vestlandet lykkes med å øke eksporten fra de nye grønne næringene.

  Norsk eksport skal dobles innen 2030 og det er bare litt over syv år til. Norsk eksport gikk svært bra i 2021, men det skyldes ene og alene prisvekst på olje og gass.

  Bergen Næringsråd, Agenda Vestlandet og Næringsforeningen i Stavangerregionen spør:

  • Hva bør Norge gjøre for å få fart på eksporten?
  • Hva bør bedriftene gjøre få å øke sin eksport?


  LES MER HER

 • TOPPLEDERDEBATTEN 2022 - HVEM SITTER PÅ TOPPEN AV NÆRINGSLIVETS BESLUTNINGSPYRAMIDER, OG HVORFOR?

  Onsdag 17. august 2022 kl 08.00 - 10.00 på Clarion Hotel Tyholmen

  FutureBoards, Aftenposten og Bergen Næringsråd tar temperaturen på næringslivets toppetasjer, og i år vil vi ha et særskilt fokus på kvinnelige toppledere og styremedlemmer. I løpet av vinteren har vi fått kvinnelig NRK-sjef, fotballpresident og sentralbanksjef-vikar. Kommer de til å lede anderledes enn sine mannlige forgjengere og i så fall, hvordan?

  LES MER HER

 • "NY KRAFT AS?"

  Onsdag 17. august kl 12.30 - 14.00 på Vision of the Fjords

  Strømkrisen traff oss denne vinteren og fortsatte utover våren. Vi mangler kraft og vi mangler overføringsnett. Mange steder i Norge må du stå i kø i 10 år for å få strøm til nye bedrifter. Ikke rart mange hevder ting tar for lang tid!

  I juni leverte strømnettutvalget sin innstilling. Hvordan kan vi få kraft når vi trenger det? Kan vi lære av Nye Veger AS? Hva sier strømnettutvalget og hva sier de som har undersøkt hvorfor det tar så lang tid? Kan de regionale nettselskapene være kraftbransjens svar på Nye Veger AS?

  LES MER HER

 • GRØNN REGION SOM EKSPORTFORTRINN

  Onsdag 17. august 2022 kl 14.30 - 16.00 på Vision of the Fjords

  Vestlandet står for størstedelen av norsk eksport, og målet er 50 prosent ytterligere vekst frem mot 2030.

  Bergen Næringsråd og Vestland fylkeskommune spør:

  • Hvordan er det mulig kombinert med utfasingen av olje og gass?
  • Vestland mener løsningen ligger i grønn omstilling til verdensledende teknologi som kan eksporteres. Hva skal til for at Norge og Vestlandet skal lykkes med eksportmålet?


  LES MER HER

 • ET BÆREKRAFTIG VESTLANDSHAV

  Torsdag 18. august kl. 14.30 - 16.00 på Vision of the Fjords

  Havbyen Bergen er aktører med fokus på bærekraftig verdiskapning knyttet til havet på Vestlandet. På dette arrangementet får du høre mer om hvordan regionen skal lede an for et bærekraftig hav.

  LES MER HER

 • Vision of the Fjords

Kontakt

{{ forms.contact.errors.get('name') }}
{{ forms.contact.errors.get('email') }}
{{ forms.contact.errors.get('message') }}
{{ forms.contact.errors.get('recaptcha_token') }}