Arrangementet settes opp som et webinar

Informasjon

Min side
Sted
Webinar
Tid
Onsdag 25. mars 2020 kl. 08.30 - 10.30

Bli med på webinar og møt Oljefondet, Norfund, NHH og flere av våre regionale finansaktører. Tema er hvordan finansbransjen er en pådriver i arbeidet med å oppnå FNs bærekraftsmål gjennom sine investeringer og allokering av kapital.

LES OM PROGRAMMET HER

Statens Pensjonsfond Utland (Oljefondet) og statens investeringsselskap for utviklingsland, Norfund, vil fortelle om hvilke muligheter, dilemmaer og utfordringer bærekraftige investeringer kan gi. En fersk kartlegging viser hvor regionens finansnæring står i arbeidet med bærekraft. Hovedfunnene i kartleggingen vil bli presentert, etterfulgt av en samtale med lederne i flere av finansinstitusjonene som deltok i analysene.

NB:
Bergen Næringsråd arrangerer for tiden ikke medlemsmøter med fysisk fremmøte, men vi tar i bruk andre løsninger i vårt medlemstilbud. Dette seminaret settes opp som et digitalt møte (webinar). Meld deg på ved å klikke på lenken nedenfor. Påmeldte vil få tilsendt en lenke som du klikker deg inn på før seminaret starter på onsdag.

MELD DEG PÅ HER

I samarbeid med: 

Arrangementet settes opp som et webinar

Når du melder deg på i skjemaet nedenfor, vil du få tilsendt en lenke som du klikker deg inn på før seminaret starter på onsdag.

LES OM PROGRAMMET HER

Informasjon

Min side
Sted
Webinar
Tid
Onsdag 25. mars 2020 kl. 08.30 - 10.30

Aktiviteten er ferdig og det er ikke mulig å melde seg på lenger.

Arrangementet settes opp som et webinar

 • 08:30

  Ansvarlig forvaltning i Statens Pensjonsfond Utland

  Carine Smith Ihenacho
  Eierskapssjef

  Norges Bank Investment Management (NBIM)

  Norges Bank Investment Management har nylig publisert sin rapport om ansvarlig forvaltning av Oljefondet. I de siste årene har Oljefondet i økende grad fokusert på å få gode bærekraftsdata fra selskapene slik at de kan analysere risikoen knyttet til investeringene. Som en stor eier i verdens finansmarkeder har fondet konkrete forventninger til selskapene de har investert i, og har en risikobasert tilnærming i sin eierskapsdialog. Hvordan jobber Oljefondet som en ansvarlig eier og hvordan kan man være en aktiv eier i 9.000 selskaper?

 • Norfund – hva er bærekraftige investeringer?

  Tellef Torleifsson
  CEO

  Norfund

  Norfund har investert nærmere 30 milliarder kroner i finansinstitusjoner, grønne selskaper og skalerbare teknologibedrifter i utviklingsland. Hvordan har økt fokus på bærekraft påvirket Norfunds risikovurderinger, investeringer og direkte oppfølging av disse? Hvordan skiller de seg fra det økende bærekraftsfokuset innen den vanlige private equity-bransjen?»

 • Finansbransjen i Bergen – hvor står vi?

  Aksel Mjøs
  Førsteamanuensis 

  NHH

  Masterstudenter ved NHH har under ledelse av førsteamanuensis Aksel Mjøs kartlagt tilstanden for arbeidet med ESG og bærekraft i regionens finansinstitusjoner. Hvordan står det til?

 • Panelsamtale: Hvor skal vi?

  Hvilke initiativ vil aktørene i regionen vår ta for å styrke arbeidet innen ansvarlig forvaltning og bærekraft? Deltakere:

  • Magny Øvrebø (CEO, Holbergfondene)
  • Aksel Bjerkvik (Konsernsjef, Gabler)
  • Nina Remøy Wiik (Head of Business Banking Region Vest, Nordea)
  • Kim Lingjærde (Finansdirektør, Fana Sparebank)


 • 10:30

  Slutt

Kontakt

{{ forms.contact.errors.get('name') }}
{{ forms.contact.errors.get('email') }}
{{ forms.contact.errors.get('message') }}
{{ forms.contact.errors.get('recaptcha_token') }}

Deltagere