Informasjon

Min side
Tid
Torsdag 28. mars 2019 kl. 08.30 - 10.00
Påmeldingsfrist
Onsdag 27. mars 2019 kl. 15.00

Hvordan kan entreprenørskap i utviklingsland bli lønnsomt? Hvordan kan du løse samfunnsutfordringer med en forretningsmessig tilnærming?

Mulighetene er mange til å skape business i utviklingsland. Hvordan kan din bedrift bidra til at det etableres virksomheter som er økonomisk, sosialt og miljømessig bærekraftig? 

Hør den inspirerende historien til en av Ugandas fremste entreprenører, Richard Kiwanuka. Han og Marianne Rieber forteller hvordan sosialt entreprenørskap skaper ringvirkninger og bidrar til økte muligheter, nye jobber, likestilling og bedre framtidsutsikter. Møt også Rolf Hagebø som startet systue i Ghana for 20 år siden. I dag har bedriften 75 ansatte!

I tillegg forteller Formuesforvaltning hvordan din bedrift kan være med å løse samfunnsutfordringer kombinert med forretningsmessig utvikling. Partnership for Change viser eksempler på hvordan sosialt entreprenørskap bidrar til en bærekraftig utvikling, og Norec forteller om kompetanseutveksling mellom bedrifter i nord og sør. 

SE PROGRAM HER

Møtet arrangeres av Bergens Næringsråds Ressursgruppe Handel og Service i samarbeid med:

Møtet er åpent og gratis for alle!

Informasjon

Min side
Tid
Torsdag 28. mars 2019 kl. 08.30 - 10.00
Påmeldingsfrist
Onsdag 27. mars 2019 kl. 15.00

Aktiviteten er ferdig og det er ikke mulig å melde seg på lenger.

#BNmøte

 • 08:00

  Frokost og mingling

 • Richard Kiwanuka

  Bring Children From Streets

  Richard ble i 2010 kåret til Årets Forbilde i Norge. Han kommer opprinnelig fra Uganda, og har aldri glemt hjemlandet sitt. I dag er han en av Ungandas fremste entreprenører.

 • Marianne Rieber

  Marianne er blant Bergens innflytelsesrike personer og engasjerer seg sterkt for samfunnsbygging i Uganda. Sammen med Bring Children From Streets bidrar hun med å etablere skoler og barnehjem for foreldreløse barn.

 • Rolf Hagebø

  Gründer av Bunad og Stakkastovo

  I 1999 etablertre Sølvi og Rolf Hagebø en systue i en liten landsby i Ghana. Målet var å hjelpe de som bodde der med å skape arbeidsplasser. I dag har systuen i Ghana 75 ansatte og leverer skjorter og forklesøm til moderbedriften på Osterøy. 

 • Monica Siv Salthella

  Daglig leder Formuesforvaltning, region Vest

  Formuesforvaltning er Norges største privateide rådgivnings- og forvaltningsselskap. Selskapet forvalter per 2019 ca. 75 milliarder kroner for privatpersoner, stiftelser, entreprenører, familier, regulerte kunder og institusjoner.

 • Anne-Karin Nygård

  Administrerende direktør Partnership for Change

  Partnership for Change ønsker å være en pådriver før økt samarbeid og nye metoder innen bistands- og utviklingsarbeid. Organisasjonen har utviklet en egen metode, og har siden starten i 2012 erfart at metoden fører til bærekraftige løsninger for enkeltpersoner og lokalsamfunn.

 • Magnhild Bøgseth

  Programkoordinator Norec

  Norec (tidligere Fredskorpset) støtter kompetanseutveksling av ansatte mellom bedrifter, institusjoner og organisasjoner i Norge, Afrika, Latin-Amerika og Asia.

 • 10:00

  Slutt

Kontakt

{{ forms.contact.errors.get('name') }}
{{ forms.contact.errors.get('email') }}
{{ forms.contact.errors.get('message') }}
{{ forms.contact.errors.get('recaptcha_token') }}