#BNmøte

Informasjon

Min side
Tid
Torsdag 16. desember 2021 kl. 11.30 - 13.00
Påmeldingsfrist
Onsdag 15. desember 2021 kl. 10.00

Senk skuldrene og kom i god julestemning på vår tradisjonsrike julelunsj! Det blir god mat, interessante gjester, flotte artister – og ikke minst utdeling av Sunnivaprisen.

Bergen Næringsråds julelunsj er ett av våre mest populære og best besøkte arrangementer. I år markerer vi litt ekstra Universitetet i Bergens 75-årsjubileum, og du møter blant annet:

 • Erna Solberg – bergenseren som ledet Norge gjennom åtte år der vi fikk reformer, pandemi – og stoisk ro.
 • Margareth Hagen – professoren i italiensk litteratur som ble rektor ved Universitetet i Bergen i år. Hvilke visjoner har hun for 75-årsjubilanten UiB – og byen?
 • Bergen Opportunity - mentor- og lederutviklingsprogrammet for innvandrertalenter i Vestland. Vi får høre mentee Nader Turkmanis sterke historie sammen med styreleder i Bergen Næringsråd og flerårig mentor, Katrine Trovik.
 • Solistkvartetten FirStemt som synger julen inn.
 • Og hvem får årets Sunnivapris som skal bidra til større mangfold på ledernivå i næringslivet?

LES MER OM PROGRAMMET HER

Flere navn avsløres når vi nærmer oss arrangementet. Dørene åpner og lunsj serveres fra kl 10.45.

Pris for:
medlemmer i Bergen Næringsråd kr 690.- og ikke-medlemmer kr 790.-

NB: Vær rask med påmeldingen din. Vi har begrenset med plasser.

MELD DEG PÅ HER

Julelunsjen og utdelingen av Sunnivaprisen arrangeres i samarbeid med Grieg Gruppen

Informasjon

Min side
Tid
Torsdag 16. desember 2021 kl. 11.30 - 13.00
Påmeldingsfrist
Onsdag 15. desember 2021 kl. 10.00

Aktiviteten er for tiden fulltegnet, ved registrering blir du satt på venteliste.

{{ form.errors.get('recaptcha_token') }}

#BNmøte

 • 10.45

  Dørene åpner – lunsjen er servert

 • 11:30

  Erna Solberg

  Allerede mens Erna gikk allmennfag ved Langhaugen videregående skole påtok hun seg verv for Unge Høyre, Operasjon Dagsverk, Norges Gymnasiastsamband og Rådet for videregående opplæring. Med visuelt betinget dysleksi var ikke skolegangen uten vansker, men hun nøt godt av sterke muntlige evner, og gikk fra tillitsverv til tillitsverv i Høyre, Bergen bystyre og på Stortinget helt til hun ledet landet som Norges statsminister gjennom åtte år. Hva har formet henne som leder? Hvordan beholder hun roen når det stormer som verst rundt henne? Og hva er planene fremover?

 • Margareth Hagen

  Margareth, som har utgitt flere bøker om forholdet mellom litteratur og naturvitenskap, ble i rektorvalget valgt som rektor for perioden 2021 til 2025 med 62,6 prosent av stemmene. Hun vant en stor andel av stemmene til studentene og forskere, og fikk dermed i oppgave å lede Universitetet i Bergens 75-årsjubileum. Dette markerer første gang i UiBs historie at to kvinner innehar vervet som rektor og prorektor. Hvorfor var etableringen av UiB så viktig for Bergen som by? Og hvordan ser de neste 75 årene ut for universitetet og samspillet med byen?

 • Nader Turkmani

  Nader er mentee i Bergen Opportunity. Han er født og oppvokst i Syria og kom til Bergen som flyktning i 2016. Før han kom til Norge, oppholdt han seg som flyktning i Tyrkia og var en aktivist for LHBTI+-personers rettigheter i Midt-Østen. Nader ble sterkt rammet av krigen i hjemlandet, og har vært en ressursperson for LHBTI+-flyktninger i Bergen. Hvilke dører åpner Bergen Opportunity for han? Og hva bør næringslivet være oppmerksom på i et mangfoldsperspektiv?

 • Katrine Trovik

  Katrine er styreleder i Bergen Næringsråd og mentor i Bergen Opportunity for andre gang. Hun har lang erfaring som blant annet profilert leder for DNB i Bergen og Hordaland, og sitter i flere styrer. Hvorfor er Bergen Opportunity viktig for Bergen Næringsråd? Og hva sitter hun som mentor igjen med i møtet med så ressursrike mennesker og deres ofte dramatiske historier?

 • FirStemt

  FirStemt er en solistkvartett bestående av profesjonelle sangere fra i Bergen med bred erfaring både som solister og i ensembler, både lokalt og internasjonalt. De opptrer med aktører som Buxton International Festival, Bergen Nasjonale Opera, Edvard Grieg Kor, Festspillene i Bergen og Bergen Filharmoniske Orkester, og er støttet av Edvard Grieg Kor og Bergen Nasjonale Operas talentprogram ‘Unge Stemmer’.

 • Utdeling av Sunnivaprisen 2021

  Sunnivaprisen er ment som en motivasjon for å få flere kvinner inn i ledende posisjoner og sikre et større mangfold i næringslivet på ledernivå. Prisen deles ut av Bergen Næringsråd i samarbeid med Grieg Gruppen. Det er i år 21. gang at Sunnivaprisen deles ut.

 • 13:00

  Slutt

Kontakt

{{ forms.contact.errors.get('name') }}
{{ forms.contact.errors.get('email') }}
{{ forms.contact.errors.get('message') }}
{{ forms.contact.errors.get('recaptcha_token') }}